"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пасішник відмовився давати свідчення в НАБУ

Неділя, 13 березня 2016, 10:15

Виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник у п'ятницю під час допиту в Національному антикорупційному бюро відмовився давати свідчення.

Про це в ефірі телеканалу "112" заявив антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"Пасішник вчора в НАБУ відмовився на підставі статті 63 Конституції України давати покази. Сказав, що, оскільки він з дороги, стомлений, йому треба спочатку відпочити, набратися сил. Ми його цю заяву прийняли", – сказав він.

При цьому Холодницький зазначив, що йому було "дуже цікаво" ввечері побачити Пасішника в ефірі телеканалу "Інтер", "де він досить бадьоро виглядав і досить бадьоро коментував ці обставини".

Реклама:

Сам Пасішник підтвердив цей факт "Українській правді".

За його словами, він відмовився давати свідчення, оскільки втомився після тривалого перельоту, а також "враховуючи багатогодинне оголошення підозри, не мав фізичної можливості давати свідчення у той день".

Крім того, за словами Пасішника, адвокати порадили йому взяти тайм-аут на вивчення суті підозри для формування правильної правової позиції захисту.

Як відомо, Пасішника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу (втручання у діяльність державного діяча).

Під час розслідування детективи НАБУ встановили факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на міністра економіки Айвараса Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: