"Дунайське пароплавство": скандальне судно продали туркам, а не монголам

П'ятниця, 11 березня 2016, 12:14

"Українське Дунайське пароплавство" стверджує, що продало теплохід "Георгій Агафонов" турецькій компанії 2E DENIZCILIK SAN. VE TIC.A.S., а не монгольській, як про це повідомлялося раніше.

Про це йдеться у відповіді компанії на запит "Української правди".

Згідно з нею, підставою продажу став наказ Міністерства інфраструктури від 24 вересня 2014 року. До того, 16 серпня 2013 року, Мінінфраструктури визнало це судно непридатним для експлуатації.

Продаж здійснювався через Українську універсальну товарну біржу, турецька компанія була визнана переможцем 17 листопада 2014 року. У грудні з нею був укладений контракт про продаж судна за 300 тисяч доларів, у лютому 2015 року теплохід був виключений з державного суднового реєстру України, а у березні – переданий туркам.

Реклама:

Як відомо, у лютому Стокгольмський інститут мирних досліджень опублікував звіт, згідно з яким колишнє українське судно "Георгій Агафонов" було продане Росії у 2015 році через монгольську прокладку і наразі використовується під назвою "Казань-60" для доставки російської зброї у Сирію.

Про продаж цього судна за цією схемою також йшлося у блозі російського Центру аналізу стратегій та технологій ще у жовтні 2015 року.

У свою чергу "Українське Дунайське пароплавство" заперечило цю інформацію, заявивши, що продало судно туркам, а не монголам. Також компанія стверджувала, що до цього "Георгій Агафонов" був "призначений для перевезення овочів і фруктів з Болгарії в СРСР, більше семи років через незатребуваність і велику витрату палива не експлуатувався", а "витрати пароплавства на забезпечення стоянки овочевозів щорічно обчислювалися величезними сумами".

Олег Шемчук, Олег Шанковський, УП

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!