E&Y назвала найбільш привабливих роботодавців України

П'ятниця, 11 березня 2016, 09:19

За 2015 рік кандидати назвали понад 800 компаній, яких вони вважають найкращими роботодавцями України.

Про це йдеться в дослідженні компанії EY.

Як зазначається, в дослідженні взяли участь понад 1 500 респондентів з досвідом роботи в різних галузях.

"Основні критерії вибору роботодавців та їх пріоритетність суттєво не змінились за минулий рік. Окрім можливостей росту та розвитку, частіше кандидати згадували заробітну плату та імідж компанії на ринку", - йдеться в дослідженні.

Реклама:

При цьому більше 70% респондентів згадували компанії з таких галузей як IT, FMCG (виробництво та розповсюдження товарів широкого вжитку) та професійні послуги. Серед найменш популярних галузей – інвестиційний бізнес та юриспруденція.

Традиційно, в перелік найбільш привабливих галузей увійшли великі міжнародні та українські компанії з відомими корпоративними та продуктовими брендами.

Водночас, перелік топ-роботодавців поповнився одразу декількома новими представниками IT-галузі.

На думку кандидатів з досвідом роботи, найбільш привабливими роботодавцями стали: "Гугл", "Джапан Тобакко Інтернешнл", "Київстар", "Кока-Кола", "Люксофт", "Майкрософт", "Нестле", "Проктер енд Гембл", "Сіклум", а також аудиторсько-консалтингова компанія "Великої четвірки".

 

Як зазначається, ключовими джерелами інформації про роботодавців залишаються Інтернет-ресурси - відповідно до результатів дослідження за 2015 рік, їх використовує кожен другий кандидат.

На думку кандидатів з досвідом роботи, найбільшою перешкодою в процесі пошуку роботи є обмежена кількість вакансій за спеціальністю.

Більш того, 37% респондентів, що відповіли на дане запитання, вказали високу конкуренцію на ринку праці.

Така тенденція може пояснюватись загальним скороченням ринку праці в Україні в 2015 році. В той же час, респонденти досить часто вказували причини, що безпосередньо залежать від роботодавця. Наприклад, більш ніж 40% респондентів відмітили незадовільні умови працевлаштування, що пропонуються.

Також, кандидати з досвідом роботи готові до переїзду з метою працевлаштування як в межах України, так і за кордон.

Частка кандидатів з досвідом роботи, які готові до переїзду в межах України, скоротилася на 4% порівняно з 2014 роком, але все ще залишається достатньо вагомою - 6 з 10 респондентів готові розглянути таку можливість.

Серед досвідчених кандидатів найбільш привабливими для переїзду в Україні є великі міста - більшість респондентів вказала Львів (71%), Київ (66%) та Одесу (61%) як пріоритетні напрямки.

Порівняно з минулим роком, частка респондентів, що бажають виїхати на роботу за кордон майже не змінилась та залишається на високому рівні (84%).

Серед найбільш привабливих країн для переїзду кандидати назвали Польщу, США та Німеччину.

За результатами експрес-оглядів кадрових політик і практик, що проводились компанією EY в Україні, в 63% компаній-учасниць дослідження були співробітники, які переїхали за кордон в 2015 році. При цьому багато спеціалістів переїхало саме в ті країни, що респонденти називали найчастіше. 

 

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: