Бізнес-акселератор Річарда Бренсона буде розвивати український стартап Ecoisme

Четвер, 10 березня 2016, 18:22

Український стартап Ecoisme пройшов в програму акселератора Virgin Media Accelerator, запущений в Лондоні підприємцем Річардом Бренсоном в партнерстві зі знаменитим американським інкубатором TechStars.

Про це повідомляє Ain.ua.

Як зазначається, акселерація почнеться в травні і триватиме три місяці. Для цього засновники Ecoisme Іван Пасічник та Олександр Дятлов переїдуть до Лондона. По проходженню програми стартап отримає до 120 тисяч доларів інвестицій.

Крім Ecoisme в програму Virgin Media Accelerator пройшли три стартапи з Великобританії, а також команди з США, Німеччини, Італії, Іспанії, Ірландії та Канади.

Реклама:

"Таким чином українці стали єдиним стартапом з СНД, який поїде на акселерацію в Лондон. Всього на участь в програмі претендували стартапи з 71 країни", - пише видання.

Програму фінансує компанія Liberty Global Ventures, яка надає інвестиції до 120 тисяч доларів. На вході Liberty Global і TechStars отримають частку по 6% в кожному стартапі за 20 тисяч доларів. Далі резиденти зможуть отримати до 100 тисяч доларів на умовах конвертованої позики за додаткові 4%.

За словами Пасічника, компанія Ecoisme отримає оцінку в 2,5 млн доларів.

Це перший набір в акселератор Virgin Media, прийом заявок в який почався в листопаді 2015 року. Резидентів Virgin Media Accelerator чекають 13 тижнів інтенсивної роботи за програмою знаменитого бостонського інкубатора.

Також стартапи будуть займатися з менторами, серед яких видатні підприємці: сам Річард Бренсон, CEO Virgin Media Том Мокрідж, керуючий директор Virgin Media Business Пітер Келлі, віце-президент Liberty Global Ventures Брюс Дайн і експерти з технологічних компаній, таких як Facebook, Twitter, Stripe і Twilio.

Ecoisme - це система енергетичного менеджменту, яка веде облік споживання енергії в будинку або квартирі. Серцем системи є спеціальний пристрій - смартметр.

У стартап, який створили українці Іван Пасічник та Назар Мокринський вже інвестувала 80 тис євро третя в світі за величиною телекомунікаційна компанія Deutsche Telekom і 20 тис дол - відомий бізнес-ангел Бастіан Годска.

Ще 67 тис дол проект зібрав на платформі для спільного інвестування Indiegogo.

Більше про Ecoisme - в недавньому матеріалі ЕП.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: