Аеропорти РФ втратили більше 6 мільярдів через обмеження польотів

Вівторок, 9 лютого 2016, 16:11

Сукупні фінансові втрати аеропортів РФ від закриття авіасполучення з Україною, Єгиптом і обмеження польотів до Туреччини становили більше 6 млрд рублів.

Про це заявив заступник директора аеропорту "Домодєдово" Денис Нуждин на форумі розвитку інфраструктури цивільної авіації, пише "Інтерфакс".

Він уточнив, що найбільші втрати оцінюються від обмеження польотів до Туреччини (закриті чартерні рейси) - більше 3 млрд руб., від заборони польотів в Єгипет - 2,3 млрд руб. і в 690 млн рублів - від закриття авіасполучення з Україною.

Нагадаємо, з 6 листопада 2015 року в Росії введено заборону на повітряні перевезення в Єгипет. Після інциденту зі збитим турецьким ВПС російським бомбардувальником російським туроператорам і турагентам було заборонено продавати путівки в Туреччину.

Реклама:

Нагадаємо, проліт через український повітряний простір для всіх російських авіакомпаній заборонено з опівночі 26 листопада.

Як відомо, раніше уряд заборонив польоти в Україну російським авіакомпаніям, які літали в окупований Крим.

Крім того, через авіапростір України був заборонений транзит російських військових вантажів та вантажів подвійного призначення.

У відповідь РФ заборонила польоти п’яти українським компаніям.

Заборону на транзитні польоти для пасажирських авіакомпаній з України Росія запровадила ще минулого року і він досі діє.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: