Головна проблема при складанні резюме

Вівторок, 9 лютого 2016, 13:40

PROMOTED

Більшість з нас мають проблеми зі складанням резюме. Хоч ця думка тішить, але не зменшує нашу тривогу – чи все так, як потрібно, ми написали. В Інтернеті можна подивитися багато прикладів, як резюме не треба або треба робити. Таких прикладів настільки багато, що більшість пошукачів губиться – який приклад резюме треба обирати, як вгадати, що та як треба писати в резюме.

 

Головне, на що треба звернути увагу, обираючи приклад резюме – на авторитетність ресурсу ,на якому цей зразок розміщено. Якщо це – спеціалізований ресурс або авторитетний сайт, такий, наприклад, як rabota.ua, довіра до нього більша, ніж до ресурсів, на яких така інформація може бути розміщена випадково або людьми, які діляться власним досвідом, до того ж не дуже універсальним.

Один с таких невдалих прикладів – графічне резюме, яке було популярним декілька років тому. Звичайно, для програмістів або дизайнерів таке резюме буде доречним, особливо для спілкування з безпосереднім керівником, який здатен оцінити не лише достовірність розміщеної інформації, а й її оформлення. Але таке резюме почали робити молоді фахівці та надсилати на такі вакансії як оператор контакт-центру або продавець-консультант. На такі позиції дуже великий поточний підбір, тому рекрутери зазвичай мають обмаль часу на розглядання резюме. Через те в них сформований навик – проглядати резюме "по діагоналі", шукаючі ключові словосполучення та важливі слова, які виділяють "підходящого" кандидата. Коли ж до них потрапляли графічні резюме, рекрутерам було важко в знайомих місцях знайти потрібну інформацію. А найлегшим рішенням було проігнорувати незрозуміле резюме та видалити його. Тому більшість таких креативних резюме навіть не приймали участі у відборі на позицію – окрім випадків, коли рекрутер "мав час та натхнення" розібратися з інфографікою.

Реклама:

Тому, коли нам потрібно скласти резюме, нам потрібно обрати експертний приклад на авторитетному ресурсі та скористатися ним. До речі, на таких ресурсах зазвичай є багато корисних статей або посилань – на що ще треба звернути увагу при складанні резюме, яких популярних помилок припускаються пошукачі, як зробити резюме більш ефективним тощо. Таким чином, від спеціалізованого ресурсу ми маємо подвійну користь – й резюме складаємо правильно та ефективно, вивчаємо, які помилки краще знати лише теоретично, а ще отримуємо багато корисної інформації про пошук роботи загалом. На деяких ресурсах є можливість підписатися на розсилку новин, корисних статей або свіжих вакансій за цікавим для вас профілем – це полегшить пошук роботи. Гадаю, втрачати таку вірогідність не варто, до того ж це – безкоштовно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!