"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ більше не продаватиме 3-місячні депозитні сертифікати

Субота, 6 лютого 2016, 11:32

З наступного тижня Національний банк України припиняє тендери з розміщення депозитних сертифікатів з терміном обігу три місяці.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, центральний банк проводив ці тендери щотижня, починаючи з червня 2015 року.

"Надалі Національний банк продовжить проводити тендери з розміщення інших інструментів з меншим строком обігу з попередньою регулярністю. А саме: депозитних сертифікатів строком один місяць - щотижня, строком два і один тижня, а також овернайт - щодня", - повідомили в НБУ.

Реклама:

У прес-службі наголосили, що рішення Національного банку пов’язано з поверненням Міністерства фінансів на внутрішній ринок державного боргу.

У січні Міністерство відновило продаж короткострокових і середньострокових облігацій внутрішньої державної позики зі строком обігу від шести місяців. У лютому Міністерство відновить також і продаж ОВДП зі строком обігу три місяці.

На 9 лютого 2016 року заплановано проведення Міністерством первинного розміщення ОВДП з тримісячним терміном обігу та зі строком погашення 11 травня 2016 року. Востаннє Міністерство проводило випуск тримісячних ОВДП у січні 2015 року.

"Випуск ОВДП зі строками обігу від трьох місяців формуватиме криву дохідності, яка є необхідним інструментом для реалізації монетарної політики Національного банку", - зазначив заступник голови Національного банку Олег Чурій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: