Заступники Абромавичуса також підуть у відставку

Середа, 3 лютого 2016, 17:18

Заступник міністра економічного розвитку Юлія Клименко збирається йти у відставку разом з Айварасом Абромавічусом.

Про це заммістра повідомила у себе на сторінці в Facebook.

"Хочу підтвердити, що так - я іду у відставку разом з Міністром. А також те, що я повністю підтримую та поділяю кожне слово Міністра не тому, що я заступник Міністра, а тому, що я є відповідальним громадянином та патріотом України", -написала вона.

За її словамами, рішення про відставку є зваженим та прагматичним.

Реклама:

"Ми багато обговорювали можливість нашої подальшої роботи в уряді, а також наслідки нашої заяви, розуміючи зовнішню загрозу та чітко усвідомлюючи політичні наслідки. Але ми бачимо, що загрози в середині України та стрімке повернення її до темного минулого часів перед Революцією Гідності, є набагато сильнішими та будуть мати набагато гірші наслідки для майбутнього України, ніж зовнішні загрози", - додала Клименко.

Вона відзначила, що реформа адміністративних послуг, реформа державного контролю, дерегуляція та програми підтримки малого і середнього бізнесу, які почало робити міністерство вже не зупинити.

"Вони справді потрібні українському бізнесу і громадянам. Ми будемо і далі активно підтримувати ці реформи як громадські активісти і не дамо жодному корупціонеру їх зупинити", - написала замміністра.

Трохи пізніше, про свій намір піти у відставку написав і інший заступник міністра Максим Нефьодов.

"Друзі, сьогодні я прийняв важке рішення разом із міністром залишити посаду держслужбовця в Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Ми багатього досягли, планів у нас ще більше, але ми бачимо перешкоди, які не дозволяють реалізувати задумане. Я не політик, а менеджер, я на посаді доти, доки там можу приносити більшу користь країні, ніж не на посаді. Цей час сплив", - написав Нефьодов.

Друзі, сьогодні я прийняв важке рішення разом із міністром залишити посаду держслужбовця в Міністерство економічного роз...

Опубликовано Max Nefyodov 3 февраля 2016 г.

Нагадаємо, сьогодні Міністр економічного розвитку та торговлі Айварас Абромавичус заявив, що він вирішив піти у відставку.

"У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи, в той час як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей", - сказав він.

Абромавічус назвав Ігоря Кононенко в числі людей, які виявляли інтерес до держпідприємств і блокували їх роботу, розповів про процеси призначення окремих чиновників за телефонним дзвінком з АП та заявив, що оточення керівництва країни, не соромлячись, веде боротьбу за встановлення контролю над "потоками".

Отримую багато запитань, тому хочу підтвердити, що ТАК - я іду у відставку разом з Міністром. А також те, що я повністю ...

Опубликовано Юліей Клименко 3 февраля 2016 г.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: