Гонтарева просить не панікувати через курс гривні

Середа, 3 лютого 2016, 15:24

Зниження курсу гривні в останні кілька днів викликано погіршенням стану платіжного балансу країни у зв'язку з несприятливою кон'юнктурою на світових ринках сировини.

Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева на засіданні профільного парламентського комітету в середу.

"Не треба сприймати коливання курсу гривні, які спостерігаються в останні місяці, як щось екстраординарне", - заявила голова НБУ.

"При запровадженні гнучкого курсоутворення НБУ попереджав, що коливання курсу будуть. Нема такої країни в світі, де нема коливання курсу при гнучкому курсоутворенні. Їх нема, тільки якщо у вас є коридор, або прив’язка до якоїсь однієї валюти. В нас цього нема ще з 2014 року", - зазначила Гонтарева.

Реклама:

Вона наголосила, що курс визначається співвідношенням попиту і пропозиції іноземної валюти, що змінюються щоденно.

Іноді створюються дисбаланси, які можуть штовхати курс як до зміцнення, так і до знецінення, і тут треба не панікувати, а зрозуміти чому це відбувається", - заявила Гонтарева.

Як відомо, 3 лютого котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку України на відкритті торгів встановилися на рівні 25,65-25,8.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!