"Укргазвидобування" хоче розірвати договори про спільну діяльність

Середа, 3 лютого 2016, 14:58

ПАТ "Укргазвидобування" звернулося до суду з питання розірвання майже всіх договорів про спільну діяльність (СД) з газовидобутку.

Про це повідомив глава правління компанії Олег Прохоренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми подали до суду на розірвання майже всіх договорів про СД", - сказав він.

За словами Прохоренко, причиною такого наміру є невиконання зобов'язань. Зокрема, при плані видобутку усіма СД 1,5 млрд куб. м газу в 2015 році було видобуто тільки 1,159 млрд куб. м.

Реклама:

"Невиконання відбулося, оскільки не були інвестовані необхідні кошти, не проводилися ремонтні роботи свердловин, заплановані на 2015 рік", - зазначив він.

Глава правління "Укргазвидобування" також повідомив про наявність претензій в частині невиконання зобов'язань щодо встановлення автоматизованих приладів обліку та за ціною реалізації продукції СД.

Крім того, за його словами, через несплату у ряді випадків рентних платежів Держгеонадр призупинила спецдозвіл на родовище "Укргазвидобування".

У свою чергу заступник голови "Укргазвидобування" Олександр Романюк уточнив, що в українські суди подані позови по 6 з 8 договорів про СД.

Договір з "Карпатигаз" передбачає судове рішення тільки через Стокгольмський арбітраж.

"Ще з вересня минулого року ми почали спроби досудового врегулювання, а в кінці минулого року залучили відому юридичну компанію, вона почала роботу з подальшим зверненням до арбітражу", - сказав Романюк.

За ще одним СД в даний час ведеться підготовка до звернення до суду.

"Мені надали звіт, в якому зазначено, що кожен день сьогодні падіння по СД-1 млн куб. М. Це неприйнятно, це стало останньою краплею", - підкреслив Прохоренко.

Як повідомлялося, "Укргазвидобування" ще в жовтні 2015 заявило, що "Карпатигаз" та її акціонер Misen Energy АВ (Швеція) відмовляються виконувати зобов'язання в рамках договорів про спільну діяльність (СД) з компанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: