Корупція відлякує інвестиції в Україну - представник Єврокомісії

Понеділок, 29 лютого 2016, 20:42

Член Єврокомісії з політики сусідства Йоганнес Ган відзначив прогрес у реформах в Україні, визнавши при цьому, що Києву не вистачає наполегливості, і багато чого ще належить зробити.

Про це він сказав на відкритті "Українського тижня" в Європарламенті, передає "Інтерфакс-Україна".

Він закликав до продовження судової реформи і особливо наголосив на значенні боротьби з корупцією.

"У принципі, ситуація розвивається позитивним чином, але є ще багато партнерів, які не бажають брати зобов'язань у рамках інвестування саме з причини локальної та регіональної корупції", - сказав Ган.

Він зазначив, що з корупцією доводиться мати справу, зокрема, під час отримання дозволу на будівництво або під час запуску підприємства. Боротьбу проти цих явищ Ган назвав "вирішальними елементами".

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що топ-корупція в Україні подолана.

Реклама:

Як відомо, протягом року було опубліковано кілька розслідувань, які свідчать про те, що Яценюк захищає інтереси Коломойського і Ахметова.

Верховна Рада проголосувала за визнання незадовільною роботи уряду у 2015 році. Однак голосів за відставку Кабміну у парламенті забракло.

Провал голосування за відставку уряду низка депутатів назвали результатом змови олігархів - Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського та Сергія Льовочкіна - з одного боку. І Петра Порошенка та Арсенія Яценюка - з іншого боку.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: