Вартість нафти Brent перевищила 36 доларів за барель

П'ятниця, 26 лютого 2016, 14:05

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку на тлі надій інвесторів, що країни-виробники "чорного золота" зможуть прийти до єдиної угоди про замороження видобутку.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 13:20 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,93% - до 35,97 долара за барель. Раніше в ході торгів вартість бареля Brent піднімалася вище 36 доларів.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищувалася на 1,87% - до 33,69 долара за барель.

Реклама:

У четвер міністр нафти Венесуели Еулохіо дель Піно заявив, що Венесуела, Росія, Саудівська Аравія і Катар домовилися провести переговори щодо визначення стратегії для відновлення балансу на ринку нафти в березні.

Він зазначив, що в даний момент ведуться переговори про час і місце зустрічі. Міністр також додав, що пропозиція заморозити виробництво є відповіддю, за допомогою якої можна збалансувати ринок.

Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи.

Серед країн, які висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ. Іран і Ірак поки говорять лише про підтримку "кроків щодо поліпшення ситуації на ринку нафти", уникаючи обіцянок приєднатися до заморожування видобутку.

"Іран був гранично відвертим у своїх намірах продовжувати збільшувати видобуток, як і планував раніше. І нам здається, що додаткові кілька годин, проведені за столом переговорів, навряд чи зможуть змінити цей факт", - заявив аналітик Citi Futures Тім Еванс.

Крім того, на хід торгів позитивно впливають дані щодо зниження запасів продуктів нафтопереробки в США.

Так, згідно зі звітом Міненерго США запаси бензину минулого тижня скоротилися на 0,9%, - до 256,5 мільйона барелів, а запаси дистилятів на 1%, - до 160,7 мільйона барелів.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!