В "Укргазвидобуванні" знайшлися свині та корови

Четвер, 25 лютого 2016, 16:14

Окрім виробництва газа, нафти та конденсату, ПАТ "Укргазвидобування" на сьогодні також вирощує свиней, корів, виробляє молоко, вирощує пшеницю, оперує магазинами та кафе.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

Окрім виробництва газа, нафти та конденсата, Укргазвидобування на сьогодні також вирощує свиней, корів, виробляє молоко,...

Опубликовано Oleg Prokhorenko 25 февраля 2016 г.

За словами голови компанії, робить воно це, як правило, собі у збиток.

Реклама:

"Все це непрофільне майно - це махровий совок, який не помітив, що СРСР вже давно немає. Як правило, це майно генерувало збитки, а конкретні люди мали неабиякий зиск - поток грошей йшов поза касою в кармани. Ці люди доказують, як важливо "УГВ" мати свиней або молоко. Вже кілька місяців ми проводимо аналіз цього непрофільного майна", - написав Прохоренко.

Крім того, голова "Укргазвидобування" зазначив, що в УГВ ніхто не може сказати скільки непрофільного майна є та який результат воно генерує.

"Ціль нашої роботи в цьому напрямку - позбутися цього тягаря, щоби УГВ займалося видобутком газу, а не вирощуванням свиней, а там, де не зможемо повністю позбутися - підвищити якість управління та вийти на фінансовий прибуток", - підсумував Прохоренко.

За словами директора з корпоративних та загальних питань ПАТ "Укргазвидобування" Вячеслава Чауса, ринкова вартість непрофільних активів УГВ складає понад 0,5 млрд грн.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!