РФ обмежила в'їзд зареєстрованого в Україні транспорту на територію Криму

Середа, 24 лютого 2016, 17:33

На тимчасово окупованій території АР Крим в російських контрольних служб не працює митна електронна система база даних, через що обмежено перетин адміністративної межі.

Про це УНІАН повідомили в Державній прикордонній службі України.

За інформацією громадян України, які перетинають адміністративну межу з АР Кримом, на так званих пропускних пунктах, де перебувають російські окупаційні служби, навпроти контрольних пунктів "Чонгар" та "Каланчак" вийшла з ладу митна електронна система даних.

Через це на тимчасово окуповану територію не пропускають транспортні засоби, що зареєстровані на материковій частині України.

Реклама:

Зазначається, що на даний час черг перед українськими контрольними пунктами немає. Загалом в нейтральній зоні знаходиться близько 50 транспортних засобів, що чекають на оформлення.

 "Прикордонники Херсонського та Бердянського загону попереджають про можливі незручності після перетину українських пунктів в бік АР Крим", - додали в Держприкордонслужбі.

У відомстві обіцяють додатково повідомити про поновлення руху автомобілів.

Нагадаємо, 16 лютого Росія повністю припинила транзит по своїй території вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

Як відомо, у вівторок Україна отримала від Російської Федерації офіційне звернення з приводу обопільного зняття обмежень на транзитні вантажні автоперевезення.

У середу Україна прийняла пропозицію Міністерства транспорту Росії з 25 лютого зняти обмежень на транзитні вантажні автоперевезення.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: