"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Антонов" і Taqnia вироблятимуть літаки в Саудівській Аравії

Понеділок, 22 лютого 2016, 20:33

21 лютого президенти ДП "Антонов" та аравійської Taqnia Aeronautics Co,підписали угоду про кооперацію з організації в Саудівській Аравії літакобудівного комплексу та організації виробництва літаків Ан-132.

Про це йдеться у повідомленні державного підприємства.

"Зазначений документ містить конкретні плани щодо постачання, організації експлуатації, післяпродажної підтримки літаків "Антонов" сімейств Ан-132, Ан-148 та Ан-178", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, він також стосується подальших робіт щодо запуску коопераційного виробництва Ан-132 в Саудівській Аравії.

Реклама:

"Відбулася дуже важлива подія в кооперації з партнерами з Саудівської Аравії. Сьогодні ми зробили конкретний крок в наших ділових стосунках, який базується на попередніх домовленостях", - зазначив президент ДП "Антонов" Михайло Гвоздьов. 

"Цей документ можна розглядати як дорожню карту нашої взаємодії за спільними програмами", - додав він.

Як повідомлялося, 12 травня Кабінет міністрів передав ДП "Антонов" зі складу державного авіабудівного концерну до складу Державного концерну "Укроборонпром".

Тоді ж ДП "Антонов" уклало угоду з саудівською КАСЅТ про співпрацю щодо спільної розробки та організації виробництва модернізованої версії Ан-32 - Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн.

Згідно з угодою, українська сторона забезпечує передачу технологій виробництва Ан-32 Королівству СА і підготовку фахівців.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: