"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються через статистику запасів США

П'ятниця, 19 лютого 2016, 09:50

Світові ціни на нафту знижуються після виходу статистики від Міненерго США щодо запасів сировини в країні, яка посилила побоювання інвесторів про глобальний надлишок "чорного золота".

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 08.47 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,99% - до 33,94 долара за барель.

Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 1,01% - до 30,46 долара за барель.

Реклама:

У середу відомство опублікувало звіт, згідно з яким комерційні запаси нафти в США за тиждень, що завершився 12 лютого, зросли на 2,1 мільйона барелів, або на 0,4% - до 504,1 мільйона барелів.

Аналітики очікували, що показник збільшився на 3,92 мільйона барелів - до 505,92 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга збереглися на рівні 64,7 мільйона барелів.

Запаси бензину в США виросли на 3 мільйони барелів, або на 1,2% - до 258,7 мільйона барелів.

Аналітики очікували зростання показника на 0,5 мільйона барелів.

Запаси дистилятів збільшилися на 1,4 мільйона барелів, або на 0,9% - до 162,4 мільйона барелів.

Аналітики прогнозували, що цей показник скоротиться на 1,5 мільйона барелів.

Нагадаємо, 18 лютого голова МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що країна не готова скорочувати видобуток нафти.

Як відомо, 16 лютого Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуелаоголосили про готовність заморозити видобуток нафти на січневому рівні, щоб стримати затоварення ринку і підняти ціни.

17 лютого, в Тегерані представники ОПЕК провели переговори з Іраном і Іраком, сподіваючись переконати їх приєднатися до угоди.

Іран в ході переговорів наполягав на тому, що йому потрібно повернути ринки, втрачені за час, коли він перебував під санкціями, і що його дії не позначаться на значно на надлишку нафти.

Протягом року Тегеран має намір збільшити експорт на 1 млн бар. у добу.

Міністр нафти Ірану Біджан Занганех після закінчення переговорів висловлювався дуже обережно, заявивши, що його країна підтримує ініціативу щодо заморожування видобутку в якості першого кроку до збалансування ринку і відновлення цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: