"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Bloomberg: гривня стала лідером девальвації за підсумками минулого тижня

Понеділок, 1 лютого 2016, 19:18

Гривня очолила щотижневий перелік найбільш девальвованих валют, втративши близько 2% і встановивши антирекорд 2016 на рівні 25,7 гривень за долар.

Про це пише УНІАН з посиланням на Bloomberg.

"Гривня може втратити і до 4,4%, що буде найбільшим показником девальвації із загального переліку валют, який відстежує Bloomberg", - йдеться в повідомленні агентства.

Причинами падіння курсу, на думку фінансистів, є незначна пропозиція валюти з боку Нацбанку України, яка прагне зберегти обсяг резервів до моменту отримання чергового кредитного траншу від ключового кредитора країни - Міжнародного валютного фонду. 

Реклама:

Як відзначає видання, МВФ поки відклав рішення по третьому траншу, через зупинку в реалізації податкової реформи і в бюджетному процесі.

"І хоча Фонд, найімовірніше, прийме позитивне рішення щодо траншу в лютому, це навряд чи дасть змогу Нацбанку України надати достатню допомогу імпортерам, які очікують стабільності валюти", - пише Bloomberg.

Аналітики агентства наголошують, що з початку року Україна не отримала досить експортної виручки, щоб задовольнити валютний попит. Разом з тим, вони переконані, що нинішня девальвація може бути тимчасовою.

"Щойно Україна отримає кошти МВФ, а ринок побачить сигнали фінансової підтримки країні, валюта повинна зміцнитися - до 24 грн за долар", - відзначають в агентстві, посилаючись на слова голови НБУ Валерії Гонтаревої, яка підтверджує, що девальвація має сезонний характер.

Як повідомлялося, 1 лютого котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку на час закриття торгів встановилися на рівні 25,5-25,65 гривні за долар.

Раніше глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що регулятор не бачить підстав для зміцнення гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!