Росія повністю припинила транзит українських товарів - МЕРТ

Понеділок, 4 січня 2016, 18:13

Станом на  4 січня 2016 року Російська Федерація повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Як наголошується, дана заборона Російської Федерації є непрозорою, невиправданою та такою, що носить дискримінаційний характер.

"Таким чином, росіяни порушили свої зобов’язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У Мінекономіки нагадали, що законодавством Російської Федерації передбачені певні обмеження на транзит товарів, які походять з України, зокрема:

Указом президента РФ від 1 січня 2016 року № 1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

Постанова уряду РФ від 1 січня 2016 року № 1 "Про заходи щодо реалізації указу президента РФ від 1 січня 2016 року № 1" Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

"Просимо врахувати дану інформацію при виконанні перевезень територією Російської Федерації. На даний час Оперативний штаб реагування здійснює постійний моніторинг ситуації з імпортом до РФ та транзитом її територією", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Міністерством інфраструктури із зацікавленими підприємствами опрацьовуються "альтернативні" шляхи транзиту.

Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська повідомила, що після введеного Російською Федерацією нового режиму транзиту через її територію вантажів з України в Казахстан транзит вантажів з України через територію РФ не здійснюється.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: