"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран та Shell домовилися про порядок погашення боргу в 2,3 мільярда

Понеділок, 4 січня 2016, 16:54

Національна іранська нафтова компанія (НІНК) і англо-голландська Royal Dutch Shell досягли домовленостей про порядок погашення боргу Ірану в розмірі 2,3 млрд доларів за поставлену раніше нафту.

Про це в понеділок заявив виконавчий директор НІНК Мохсен Гамсарі, передає ТАСС.

"В результаті проведених переговорів НІНК і Shell досягли згоди щодо порядку погашення боргу в 2,3 млрд доларів, які належать Ірану", - наводить слова іранського чиновника агентство Мехр.

За словами Гамсарі, сторони домовилися, що "відновлення поставок іранської нафти англо-голландському нафтовому гігантові ув'язується зі сплатою колишніх боргів". Виплата боргу буде проведена відразу після повної відміни санкцій відносно Ірану.

Реклама:

Раніше віце-президент Shell Едвард Деніелс також говорив, що борг буде погашено після зняття санкцій з Тегерану. Заборгованість Shell іранській компанії утворилася в результаті введення санкцій у 2012 році за поставлену англо-голландській корпорації нафту.

Санкції з Ірану повинні бути зняті з початком реалізації ядерної угоди, укладеної Іраном і шістьма світовими державами (п'ять постійних членів РБ ООН і Німеччина) в липні 2015 року у Відні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: