"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Міненерго розповіли, коли шахтарі отримають заборгованість із зарплати

Понеділок, 4 січня 2016, 12:51

Державні вугледобувні підприємства, на яких є заборгованість з заробітної платні, зможуть отримати допомогу з держбюджету після підготовки та узгодження відповідних програм.

Про це йдеться у прес-релізі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"Департамент вугільно-промислового та торфодобувного комплексу Міненерго нагадує, що кошти на покриття боргів перед працівниками державних шахт, видобуток яких є збитковим, уже другий рік не фінансуються з прямих дотацій", - повідомляється у прес-релізі.

Як наголошується, в ухваленому в останні дні минулого року Державному бюджеті на 2016 рік закладено можливість використати 500 млн гривень на погашення боргів вугледобувних підприємств. Для цього необхідно в максимально стислі строки підготувати відповідну документацію, робота над цим ведеться з перших днів року.

Реклама:

"Як тільки відповідна документація буде готова та узгоджена з іншими відомствами, кошти почнуть надходити на підприємства", - йдеться у повідомленні.

У Міненерго зазначили, що єдиним способом уникнути проблем з появою боргів перед шахтарями є зростання ефективності роботи підприємств, збільшення видобутку та вихід на беззбитковість їх роботи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: