"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Франції хочуть зняття санкцій з Росії

Неділя, 31 січня 2016, 17:12

Президент Франції та члени кабміну країни бажають скасування введеного Росією продуктового ембарго, проте пов'язані з цим переговори по зняттю накладених на РФ санкцій повинен вести ЄС.

Про це заявив у недільному інтерв'ю низці французьких ЗМІ міністр сільського господарства і офіційний представник уряду країни Стефан Ле Фоль, передає "Прайм".

"Звичайно ж, я хочу скасування ембарго, і цього ж хоче президент. Я їздив до Росії для того, щоб обговорити з росіянами цю тему", - наводить агентство Франс Прес витримку із заяв міністра.

За словами Ле Фоля, цю ж позицію поділяють й інші члени французького кабміну, у тому числі - нещодавно повернувшийся з робочої поїздки в Росію міністр економіки, промисловості та цифрових технологій Емманюель Макрон.

Реклама:

За словами міністра сільського господарства, діючі стосовно обох сторін заходи "пов'язані з дипломатичним кризою, у тому числі з рішенням Росії по санітарному ембарго".

"Ми зробили все, я їздив до Росії з цього приводу, щоб домогтися зняття ембарго", - підкреслив Ле Фоль.

У той же час він додав, що "ні міністр сільського господарства Франції, ні сама Франція" не можуть обговорювати з Росією скасування введених проти неї санкцій, оскільки це питання Європейського союзу.

На минулому тижні в різних містах Франції пройшли масштабні акції протесту представників агропромислового комплексу, який в останні місяці переживає кризу. Проблеми викликані, зокрема, низькими закупівельними цінами на м'ясну і молочну продукцію сільських господарств.

Франція сподівається, що санкції західних країн будуть зняті з Росії цього літа, повідомило на минулому тижні агентство Франс Прес з посиланням Макрона.

Нагадаємо, що раніше Bloomberg вже писало про те, що через кризу в Сирії та Лівії, міжнародне співтовариство може переглянути санкції, відносно РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: