Яресько розповіла, звідки Україні очікувати грошей у 2016 році

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:52

Україна очікує отримати в поточному році від міжнародних партнерів до 10 мільярдів доларів на бюджетні та інвестиційні потреби в Україні.

Про це під час години запитань до уряду розповіла міністр фінансів Наталія Яресько.

"Від МВФ Україна очікує отримати до 5,8 мільярда доларів, від США до 1 мільярда доларів, від Японїї, включаючи проект Бортничі, до 1,3 мільярда доларів, від Швейцарії 0,2 мільярда, від ЄС 1,2 млрд євро. Плюс додатково 170 мільйонів євро в грантах", - зазначила Яресько.

Крім того, Мінфін очікує отримати від Польщі 100 мільйонів євро, від Німеччини 300 мільйонів євро та 50 мільйонів євро на інвестиційні проекти, від ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку) вибірково 177 мільйонів доларів на реалізацію інвестиційних проектів плюс 1,1 млрд доларів ініціювання нових проектів.

Реклама:

"Від ЄІБ (Європейського інвестиційного банку)175 мільйонів доларів по існуючих проектах та 1,1 млрд доларів по нових інвестиційних проектах",- наголосила міністр.

Також, Світовий банк готовий надати 210 млн доларів на реалізацію інвестиційних проектів та 1,5 млрд доларів на ініціювання та підготовку нових позик.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: