В "Укрспирті" розповіли, скільки боргів має підприємство

Четвер, 28 січня 2016, 12:10

Потенційні борги державного підприємства "Укрспирт" становлять 1,4 млрд гривень.

Про це розповів в інтерв'ю Agravery.com заступник директора ДП Сергій Блескун.

"Потенційні борги підприємства за рішенням судів різних інстанцій - близько 1,4 млрд гривень.  Половина цієї суми, 706 млн гривень, - це програні касації та апеляції. Решта ще буде розглядатися. Наразі ми маємо зобов’язань на 181 млн гривень. Ведуться переговори про реструктуризацію цього боргу", - сказав він.

За словами Блескуна, це борги, що виникли в 2012, 2013, 2014 роках. Наразі керівник підприємства проводить консультації з Державною фіскальною службою, аби визначити, за якою схемою будуть гаситися борги. Блескун додав, що не вірить у можливість списання частини боргу.

Реклама:

"Це не питання  ДФС, це, швидше, компетенція Мінфіну. І я навіть не уявляю, як в нинішній скрутній ситуації, депутати можуть проголосувати за списання, скажімо, 700 млн боргу. Наразі ми не можемо забезпечити закриття боргів за рахунок прибутків, адже стануть усі виробники горілки, зернотрейдери, які постачають нам зерно", - заявив Блескун.

"Треба віддати належне ДФС в тому, що вони це розуміють й намагаються вирішити проблеми, що виникли, поступово та за узгодженням з нами", - додав він.

При цьому Блескун зауважив, що боргів перед трейдерами за зерно та перед постачальниками комунальних послуг "Укрспирт" не має.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!