"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Силовики "помилково" провели обшук в харківській IT-компанії

Вівторок, 26 січня 2016, 13:09

Співробітники податкової служби провели обшук зі зломом в офісі харківської IT-компанії Promodo.

Про це повідомило видання "Ain.ua".

Обшук проводиться згідно з ухвалою харківського Кіровського районного суду.

Згідно з ухвалою, слідчим дозволяється обшукати весь третій поверх офісного центру, який знаходиться в Харкові, за адресою вул. 23 серпня, 31Б. При цьому в переліку компаній, зазначених у документі, Promodo немає.

Реклама:

У документі йдеться про те, що компанія "Східна дистрибуційна мережа" в 2013-2015 роки, "переслідуючи злочинний умисел", продавали товари за готівку, оформляючи продаж на адресу компаній зі списку без фактичної поставки товарів.

Також в документі зазначається, що компанії зі списку входять до складу конвертаційного центру і не сплатили до бюджету податок на прибуток у розмірі 3,4 млн грн.

У списку об'єктів, які дозволяється вилучити - документи, комп'ютери, сервери і флешки.

Як заявив ЕП генеральний директор компанії Олександр Колб, представникам податкової намагалися пояснити, що вони, ймовірно, помилилися, але їх не послухали.

"Наші сусіди займаються дистрибуцією і ми сказали, що, ймовірно, вам туди. Нас не почули, нам зламали двері, почали змушувати здавати телефони, флешки. Після того як ми підняли громадськість все трохи стихло, телефони нас здавати вже ніхто не просив, але люди заблокували всі двері, щоб ніхто не міг вийти", - заявив директор компанії Promodo.

За словами Колба, обшук тривав годину, після чого перед представниками Promodo вибачилися і перейшли в інший офіс.

"Через годину прийшов начальник слідчої групи, сказав, що у нас обшук припиняється і вони переходять у сусідню компанію. Тобто те, що ми намагалися донести відразу. Потім нам подзвонив ще один начальник, вибачився і вже після цього вони пообіцяли приїхати до нас, до 12 години і поспілкуватися", - додав Колб.

За словами Тетяни Бідняк, депутата Харківської облради від Самопомощі, яка приїхала в Promodo під час обшуку, податкова перейшла в офіс компанії "UBC Promo", торгово-промисловий холдинг, що працює в області холодильної техніки і промо-продуктів.

"Зараз ми пишемо позовні заяви, тому що вибита двері, паралізований на півдня офіс, люди не показували свої документи, і це все виглядало як рейдерське захоплення, а не як перевірка податкової", - заявила Бідняк.

Ain.ua

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: