ОПЗ стане першим підприємством, яке продадуть іноземцям - Абромавичус

Неділя, 24 січня 2016, 12:51

Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.

Про це під час форуму в Давосі розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, повідомляє Громадське.

Він також зазначив, що близько 25 підприємств в енергетичному, хімічному секторі, портова інфраструктура – до них є реальний інтерес з боку стратегічних іноземних інвесторів.

"Тому давайте прозоро їм це продамо за хорошою ціною і щоб почалася їх модернізація", – сказав Абромавичус.

Реклама:

Він також додав, що в черзі на продаж також Центренерго, порти, Укрспирт, Державна продовольчо-зернова корпорація України.

Крім того, за його словами Верховна Рада найближчим часом має ухвалити закони для масштабної приватизації.

Як повідомлялося, уряд України наприкінці вересня затвердив перелік об'єктів, приватизація яких здійснюється із залученням радників.

До нього увійшли 78,29% акцій "Центренерго", 99,567% Одеського припортового заводу і 99,995% "Сумихімпром", а також пакети акцій "Харківобленерго" (65,001%), "Запоріжжяобленерго" (60,248%), "Миколаївобленерго" (70%), "Хмельницькобленерго" (70,009%), "Тернопільобленерго" (50,999%) і держпідприємство "Дніпропетровський науково-виробничий комплекс "Електровозобудування".

Затверджений у середині вересня оновлений графік приватизації передбачав проведення вже в листопаді 2015 року конкурсів з елементами аукціону з продажу чотирьох обленерго, зокрема "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Харківобленерго" і "Тернопільобленерго", а також 99% акцій Дніпродзержинської ТЕЦ.

На грудень фонд намічав конкурсну приватизацію 94,567% ОПЗ, а також 68,29% ПАТ "Центренерго".

Окрім цього, на конкурс у грудні також планувалося виставити "Сумихімпром", "Запоріжжяобленерго", 91,596% ВАТ "Акціонерна компанія "Свема", 94,99% Одеської ТЕЦ, 94,833% Херсонської ТЕЦ і 95% Миколаївської ТЕЦ.

Проте цей графік був порушений через те, що парламент уже близько півроку затягує внесення змін до приватизаційного законодавства, зокрема, про відмову від попереднього біржового продажу 5-10% акцій та можливості залучати радників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: