Екс-міністр фінансів РФ: нафта може впасти до 16 доларів

Четвер, 21 січня 2016, 10:46

Екс-міністр фінансів РФ, голова Комітету громадянських ініціатив Олексій Кудрін не виключає падіння цін на нафту до 16-18 доларів за барель.

Про це заявив він на діловому сніданку "ВТБ Капіталу" в Давосі, передає ТАСС.

"Сьогодні є цілий ряд факторів, який працює на зниження ціни. Вона буде нижче, ніж ми бачимо сьогодні. Вона може дійти до 18 і навіть до 16 (доларів за барель), але на недовгий час. Дійсно це буде найнижча точка", - сказав екс-міністр.

На думку Кудріна, російська економіка може повернутися до зростання протягом одного-двох років. "Протягом року-двох економіка вийде на позитивні показники", - сказав він.

Реклама:

Колишній глава Мінфіну додав, що наявність бюджетних резервів, низький рівень боргу і гнучкий курс рубля дозволили російській економіці швидко адаптуватися до поточних умов.

У середу на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі Кудрін заявив, що дефіцит російського бюджету при середньорічній ціні на нафту на рівні 30 доларів за барель досягне 6% ВВП.

"Пік кризи поки попереду", - додав він. Екс-міністр також вважає, що російська влада повинна відмовитися від надій, що ціни на нафту знову підвищаться, і протягом 2-3 місяців визначитися з довгостроковою стратегією реформ.

Як повідомлялося, в ході торгів на біржі ICE вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з поставкою в березні 2016 року опускалася до 27,64 долара.

До 9:30 вартість березневих ф'ючерсів Brent на біржі ICE становила 27,71 долара за барель, а вартість долара на Московській біржі - 83,808 рубля, курс євро - 91,624 рубля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!