"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ продовжує блокувати транзит товарів з України

Середа, 13 січня 2016, 11:06

Транзит товарів з України через територію Російської Федерації як і раніше заблокований.

Про це повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), передає "Інтерфакс-Україна".

"Де-факто РФ повністю зупинила транзит будь-яких товарів походженням з України через свою територію, незалежно від країни кінцевого призначення", - йдеться в повідомленні.

Міністерство з посиланням на оперативну інформацію повідомило, що навіть у випадку, якщо товар уже перетнув українсько-російський кордон і митні органи РФ його оформили, українські вантажі не захищені від подальшої зупинки на маршруті проходження.

Реклама:

У той же час Міністерство інфраструктури від 11 січня повідомило, що нові правила транзиту по території Росії вантажів автомобільним транспортом, введені в односторонньому порядку указом президента РФ від 1 січня 2016, поширюються виключно на перевезення з території України до Казахстану.

Мінінфраструктури, пославшись на роз'яснення російської сторони, повідомляло, що доставка в будь-яку іншу країну, а також перевезення у зворотному напрямку з Казахстану до України, можуть виконуватися в звичайному режимі, без установки пломб і через діючі пункти пропуску автомобільного транспорту.

МЕРТ повідомило, що станом на 12 січня на гарячу лінію міністерства звернулося близько 40 компаній, які отримали роз'яснення та поради щодо усунення проблем з експортом та транзитом своєї продукції через територію РФ в інші країни.

Як повідомлялося, 1 січня уряд РФ ввів обмеження на транзит через свою територію вантажів з України до Казахстану: вантажі повинні слідувати через Білорусь і тільки через два пункти пропуску на кордоні Білорусі та РФ, і через три - на кордоні РФ і Казахстану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: