Одеський припортовий подасть на Саакашвілі до суду

Середа, 9 грудня 2015, 16:38

"Одеський припортовий завод" буде подавати позов до суду про захист ділової репутації через начебто неправдиву інформацію з боку губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.

Про це повідомила прес-служба Одеського припортового заводу.

Як заявляють представники ОПЗ, висловлювання Саакашвілі паплюжать підприємство не тільки в Україні, але і за кордоном, і вже призвели до збитків у мільйони гривень.

"Всі звинувачення Саакашвілі проти ОПЗ - це політико-економічні ігри, спрямовані на зниження привабливості підприємства для великих західних інвесторів і зниження його реальної вартості напередодні приватизації", - сказав перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

Реклама:

За його словами, Саакашвілі вирішив продати ОПЗ російським олігархам.

"Одеський губернатор відлякує західних інвесторів і відкриває шлях для покупки заводу російським капіталом через підставні структури. У ЗМІ вже повідомлялося про таємну зустріч представників російського олігарха Вексельберга (Дмитра Мазепина) з паном Саакашвілі щодо ОПЗ", - додав Щуриков.

Нагадаємо, що раніше, Саакашвілі оцінив втрати українського бюджету від дії корупційних схем у 5 млрд доларів і звинуватив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у відповідальності за це.

За словами Саакашвілі, через "схеми" Мартиненка з ОПЗ, ОГХК, Енергоатомом і СхідГЗК, бюджет недоотримав 700 млн доларів.

Також, згідно із заявою заступника генпрокурора і прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе, Генпрокуратура підозрює Яценюка в причетності до розкрадання прибутку Одеського припортового заводу за корупційною схемою на суму 90 млн долларів в рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: