"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв погрожує Україні судом за "борг" Януковича

Середа, 9 грудня 2015, 13:54

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що країна-агресор буде домагатися в суді визнання дефолту України в разі неповернення 3 млрд за "бондами Януковича".

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалам РФ, пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Звичайно ми з цим не змиримося, ми підемо в суд, ми будемо домагатися дефолту по кредиту і будемо домагатися дефолту по всіх запозиченнях України. Куди подітися?", - зазначив Медведєв.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд (МВФ) оголосив, що змінить правила кредитування для того, щоб продовжувати підтримувати країни, які мають офіційну заборгованість кредиторів.

Такі зміни передбачають подальшу підтримку України у разі, якщо вона пропустить платежі по заборгованості перед РФ.

Кремль вимагає погасити бонди на 3 млрд доларів, продані збіглим екс-президентом Віктором Януковичем Володимиру Путіну за підсумками закритої особистої зустрічі в кінці 2013 року.

16 листопада президент країни-агресора заявив, що згоден на реструктуризацію - на продовження терміну платежів за цими паперами на найближчі кілька років.

З того моменту РФ так і не ознайомила Міністерство фінансів України зі своїм планом з реструктуризації, але заявляла, що відправила його у МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: