Медведєв вважає, що фінансова ситуація в РФ стабілізувалася

Середа, 9 грудня 2015, 12:05

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв вважає, що фінансова ситуація стабілізувалася, але рубль плаває в залежності від нафтових цін.

Про це він заявив в інтерв'ю федеральним каналам, пише ТАСС.

"Ми розуміли, що цей процес не може бути нескінченним. Але це саме курсове дно і межі коридору все одно треба було намацати. Все стабілізувалося", - зазначив він.

За його словами, дійсно, рубль перейшов до зовсім нового стану: він знаходиться у вільному плаванні і це добре, тому що ніхто не диктує, яким рублю бути.

Реклама:

"Але, чого приховувати. Він у нас дуже сильно підв'язаний під нафтові доходи і дуже сильно підв'язаний під ціну нафти", - підкреслив прем'єр.

Він зазначив, що ще рік тому настрої у влади та представників ЦБ були набагато більш тривожними, ніж зараз.

На його думку, цьому сприяє і перехід до плаваючого курсу національної валюти.

"Як тільки диктуєш - це вже "дутий курс", а цей "дутий курс" може в будь-який момент впасти, - сказав прем'єр. - І в радянський період таке було, і в пострадянський період".

Медведєв додав, що котирування рубля сповзли вниз останнім часом через ціни на нафту.

"Навряд чи якщо буде деякий відскік по нафтовим цінам, ці котирування залишаться на поточному рівні. Хоча прогнози - справа не вдячна", - висловив він свою думку зазначивши, що люди вже пристосувалися до постійної волатильності на нафтовому ринку.

Медведєв нагадав, що і в макроекономічному прогнозі і в бюджетіна наступний рік вирішено було закласти усереднений курс у 63 рубля за долар.

"Цілком ймовірно, десь у цих межах рубль буде триматися", - висловив сподівання голова уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: