Компромісу щодо податкової реформи немає - депутати

Вівторок, 8 грудня 2015, 12:10

Компромісу щодо податкової реформи між Міністерством фінансів і авторами її парламентського варіанту досі немає.

Про це йдеться у відкритій заяві авторів законопроекту №3357, розміщеній на Facebook-сторінці керівника парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної.

"Ми офіційно заявляємо, що перемовин між нашою авторською групою та розробниками реформи "від Мінфіну" не проводилося. Таким чином, заяви посадових осіб Міністерства фінансів про досягнення компромісу щодо податкової реформи – це цілеспрямоване введення в оману громадян України та наших міжнародних партнерів", - йдеться в ній.

"Ми й надалі залишаємося на своїй позиції та наполягаємо на негайному внесенні до порядку денного ВРУ та прийнятті законопроекту 3357 у першому читанні вже на цьому тижні з тим, щоб ухвалити зміни до податкового кодексу у цілому до кінця грудня цього року і на його основі прийняти державний бюджет на 2016 рік", - заявляє авторський колектив.

Реклама:

Авторський колектив законопроекту 3357 складається з громадських активістів, експертів, бізнесменів та народних депутатів.

Текст документу опубліковано на сайті Верховної Ради півтора місяці тому, і за цей час надійшли "сотні поправок від підприємців, галузевих асоціацій, аудиторів, юристів, представників малого та середнього бізнесу, які суттєво покращують законопроект та усувають низку недосконалостей", зазначають депутати.

Автори заявляють, що цей текст уже є результатом консенсусу, і вони були відкриті для діалогу та співпраці, але "чисельні спроби налагодити конструктивний діалог з Мінфіном залишилися без результату".

Більше того, суспільство не знає, хто входить до авторської групи, що розробила варіант Міністерства фінансів, текст якого досі офіційно не оприлюднено.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: