"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Будинок, відібраний у Януковича, вже продається за 200 мільйонів - ЗМІ

Неділя, 6 грудня 2015, 17:06

Столичний будинок на провулку Шевченка, відомий як офісний центр Віктора Януковича, продається за 200 млн грн. або $8,33 млн.

Оголошення про продаж оприлюднено на сайті одного з агентств нерухомості, пишуть "Наші гроші".

В оголошенні вказано про продаж будови по пров. Шевченко, 14, однак це неіснуюча адреса. При цьому в оголошенні наведено фото будинку саме №16. Вартість 1 квадратного метру становить понад 114 тис грн.

 

П’ятиповерховий дореволюційний будинок по пров. Шевченка, 16, неподалік від Хрещатика, раніше належав "Промінвестбанку". У 2008 році будову викупив за 14 млн грн. (близько $3 млн) тодішній директор банку Володимир Матвієнко.

Реклама:

У 2011 році будівля опинилась у розпорядженні фірми "Лессор груп". Документи цієї фірми було знайдено в архівах "Межигір’я" після втечі Януковича з України у лютому 2014 року.

Через три дні після втечі Януковича контроль над цією фірмою захопив Олег Семенов. Його представником в іншому корпоративному конфлікті по ПАТ "Дніпропетровський олійноекстракційний завод" був Геннадій Корбан.

Новим власником "Лессор груп" у 2014 році став віргінський офшор "Лінтон Інтергруп ІНК" (Linton Inergroup INC.). Цей офшор є співвласником ТОВ "НВА "Манхеттен". Разом з ним цю компанію створювали нинішній мер Дніпропетровська Борис Філатов і сестра Геннадія Корбана Вікторія.

Як відомо, Корбан і Філатов входять в команду Ігоря Коломойського (група "Приват").

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: