Золотовалютні резерви України зросли до 13,1 мільярда доларів

П'ятниця, 4 грудня 2015, 17:30

За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 грудня 2015 року становили 13,148 млрд доларів в еквіваленті.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку.

Як наголошується, з початку року обсяг резервів збільшився на 75% або на 5,615 млрд доларів. Зокрема протягом листопада - на 186 млн доларів.

"Нарощуванню резервів сприяло надходження від операцій swap з іноземними банками у сумі 650,5 млн доларів. Ще 9,5 млн доларів регулятор купив під час валютних аукціонів для поповнення резервів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У НБУ повідомили, що зростання резервів відбулося, незважаючи на необхідність здійснити платежі уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті.

"На ці цілі було витрачено 129,0 млн доларів (крім платежів на користь МВФ), у тому числі 34,9 млн доларів - на обслуговування за облігаціями зовнішньої державної позики та державними цінними паперами. Також 55,5 млн доларів було спрямовано на платежі уряду та Національного банку на користь МВФ", - повідомляє регулятор.

 Крім того, в листопаді Національний банк проводив інтервенції для згладжування коливань на міжбанківському валютному ринку. Протягом місяця було продано 143,1 млн доларів. З них на аукціонах - 130,4 млн доларів, за адресними інтервенціями - 12,7 млн доларів.

Наразі обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України.

Як відомо, раніше Національний банк України погіршив прогноз щодо стану міжнародних резервів Національного банку до кінця року через затримку кредитів МВФ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: