Григоришин назвав "унікальною" заборону тендера АМКУ щодо трансформаторів

П'ятниця, 4 грудня 2015, 12:02

Україна забороняє своєму виробникові брати участь у тендері для своїх же державних компаній.

Про це в інтерв'ю журналу "Новое время" заявив бізнесмен Костянтин Григоришин.

"Я думаю, що Запорізький трансформаторний завод не зможе брати участь у цьому тендері, тому що Антимонопольний комітет заборонив. Унікальний випадок. Україна забороняє своєму виробникові брати участь у тендері для своїх же державних компаній", - прокоментував він.

Крім того, Григоришин пояснив, що тендер був скасований, коли вже було рішення АМКУ.

Реклама:

"Добре, зараз можна з якихось своїх міркувань відсторонити Запорізький трансформаторний завод від усіх тендерів в Україні. Припустимо, вбили завод. І де будуть купувати трансформатори? У іноземних виробників за завищеною ціною за дефіцитну валюту? Не буде цього підприємства - кому від цього легше? Чи не буде воно платити податки. За 10 років воно заплатило 1 млрд доларів зборів. Напевно, це сьогодні називається державною політикою", - підсумував він.

Нагадаємо, 9 червня АМКУ скасував проведення тендеру на закупівлю трансформаторів "Укренерго".

Як повідомлялося, СБУ заблокувала проведення тендера регіональним представництвом Національної енергетичної компанії "Укренерго" з купівлі трансформаторів.

Нагадаємо, капітальні інвестиції НЕК "Укренерго" на 2015 рік заплановані у розмірі 5 млрд гривень.

Крім того, нова інвестпрограма передбачає додатково 4 мільярда гривень на закупівлю 37 трансформаторів у "Запоріжтрансформатор" у російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Як відомо, у грудні новим керівником ДП "НЕК "Укренерго" став Юрій Касіч, який до того працював у енергокомпаніях Костянтина Григоришина.

"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: