МінАПК погрожує санкціями за розпродаж колекційних вин "Массандри"

Вівторок, 29 грудня 2015, 20:33

Особи, які незаконно працюють на керівних посадах у Державному концерні "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра", нестимуть кримінальну відповідальність за знищення колекції унікальних вин.

Так радник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Лієв прокоментував рішення окупаційної адміністрації "Масандри" про продаж 13 тисяч пляшок колекційних вин, повідомляє прес-служба МінАПК.

"Попереджаємо співробітників підприємства про кримінальну відповідальність, передбачену за незаконні розпродажі національного надбання України, яким є винна колекція "Масандри". Йдеться, у тому числі, про застосування міжнародних санкцій", - повідомив Лієв.

Він також застеріг можливих покупців вин з колекції "Масандри".

Реклама:

"Попереджаємо всіх, хто збирається брати участь у розпродажі. Подібні дії будуть кваліфіковані відповідно до українського та міжнародного законодавства. Ми впевнені, що поважні міжнародні і російські колекціонери віддають собі звіт в тому, що ризикують потрапити під дії міжнародних санкцій за незаконні економічні дії у анексованому РФ Криму", - сказав радник міністра.

"Україна разом з партнерами з ЄС і США має широкі можливості відслідковувати подібні аукціони і формувати на основі їхніх результатів уточнені санкційні списки", - підкреслив Лієв.

"Упевнений що наші попередження значно знизять попит на награбоване і дозволять Україні зберегти унікальну колекцію вин, а чесним колекціонерам зберегти своє обличчя", - наголосив він.

Як повідомлялося, найбільший виробник вина в анексованому Криму - держкомпанія "Массандра" виставив на продаж близько 13 тисяч пляшок колекційних вин врожаю, починаючи з 1935 і закінчуючи 2005 роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: