Засновник банку "Аваль" є власником найдорожчого автопарку - ЗМІ

Субота, 26 грудня 2015, 11:10

Власником найдорожчого автопарку, який значиться в реєстрі МВС, став Федір Шпиг засновник банку "Аваль".

Про це йдеться в дослідженні  "ЛігаБізнесІнформ"- "У кого з топ-25 бізнесменів найдорожчий транспортний засіб".

Як пише видання, загальна сума статків 25 найбагатших українців, за даними Forbes, становить 20,9 млрд. Але далеко не кожен з них є офіційним власником авто, точніше тільки кожен п'ятий.

Дослідження показало, що бізнесмени не обтяжують себе реєстрацією автотранспорту. Наприклад, з першої десятки автомобіль виявився тільки у одного - співвласника групи Приват Геннадія Боголюбова.

Реклама:

Згідно із дослідженням, Шпигу належить два автомобілі: Mercedes-Benz G 63 AMG (2012 року) і Mercedes-Benz GL 550 (2012 року). Зараз сумарна вартість цих автомобілів, за даними оголошень на профільних інтернет-ресурсах, становить 250 000 доларів.

Шпиг є засновником банку "Аваль", який спільно з партнером Андрієм Деркачем, в 2005 році продав австрійській групі Raiffeisen International за рекордні на той час 1,028 млрд доларів.

У 2006 році створив холдинг "Молочний альянс", який об'єднує дев'ять підприємств, серед яких "Пирятинський", "Яготинський" і "Баштанський заводи", а також "Еталонмолпродукт" і ТД "Еталон". У 2010 році нідерландська MilCo Holding NV викупила 100% керуючої компанії "Молочний альянс". Федір Шпиг в 2007 році інвестував у відкриття його сином Андрієм мережі кінотеатрів IMAX (компанію "Тріумф")

На другому місці Нестор Шуфрич з автопарком в 115 000 доларів.

На ім'я Шуфрича зареєстровано два автомобілі - Toyota 4Runner (2012 року) і Mercedes-Benz G 350 (2013 року). Сумарна вартість "залізний коней" Шуфрича, згідно з оголошенням про продаж, становить близько 115 000 доларів.

Шуфрич очолював МНС в уряді Миколи Азарова, а одним із джерел його доходів був видобуток нафти і газу.

На третьому місці бізнесмен Андрій Веревський, який володіє позашляховиком Range Rover 2014 випуску, вартість якого, згідно з оголошенням у профільних каталогах становить близько 50 000 доларів.

Веревський контролює одну з найбільших в Україні - вертикально інтегровану агропромислову компанію "Кернел", яка входить у двійку лідерів українського ринку бутильованої соняшникової олії, експорту олії та ін.

Четверту позицію займає Олександр Фельдман. Харківському бізнесменові Фельдману належить раритетний мотоцикл - Goldammer Custom1 2008 року. Подібний мотоцикл можна придбати за 15 000 доларів.

Фельдман - співвласник девелоперської компанії АВЕК, одним з найбільших і прибуткових проектів якого є харківський оптово-роздрібний ринок Барабашово. Серед інших проектів комерційної нерухомості - харківські торговельні та торгово-офісні комплекси і центри Новосалтовський, AvePlaza, PlatinumPlaza, Портал, Портал 2, Radio city, Levada city та ін.

На п'ятому місці Геннадій Боголюбов. Бізнесмену належить автомобіль BMW 760LI (2010 року). Вартість подібного автомобіля на профільних сайтах із продажу автотранспорту становить 13 000 доларів.

Боголюбов є співвласником групи "Приват" - фактичного монополіста на ринку нафтопереробки. Також вона має найбільшу частку на роздрібному ринку нафтопродуктів, володіє найбільшим банком країни - Приватбанком та ін.

Як відомо, з 15 грудня МВС відкрило безкоштовний доступ до реєстру автотранспортних засобів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: