"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВР підтримала законопроекти, пов'язані з держбюджетом

Четвер, 24 грудня 2015, 16:57

Верховна рада підтримала пакет законопроектів, пов'язаних із державним бюджетом на 2016 рік.

Зокрема, "за" законопроект №3627 щодо права отримання частини чистого прибутку проголосував 231 народний депутат.

Законопроект №3628 щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соцполітики підтримало 228 народних депутатів.

Як відомо, законопроект №3627 передбачає встановлення єдиного розміру відрахувань держпідприємствами до держбюджету частини чистого прибутку на рівні не менше 30%.

Реклама:

Стосовно законопроекту №3628, то прийняття документу передбачає забезпечення раціонального та ефективного використання наявних фінансових ресурсів.

Крім того, депутати підтримали законопроект №3533 – 268 голосів та законопроект №2449д - 239 народних депутатів.

Як відомо, прийняття законопроекту №3533 дасть можливість виконати рекомендації МФВ та ЄС що скасування додаткового імпортного збору до кінця 2015 року.

Так, Рада скасувала додатковий імпортний збір у розмірі 5-10% з 1 січня 2016 року.

Додатковим імпортним збором за ставкою 10% обкладаються готові харчові продукти; продукти, жири та олії тваринного і рослинного походження; алкогольні та безалкогольні напої; тютюн та його замінники; оцет; живі тварини (товарні групи 1-24 за УКТЗЕД).

Під 5% збір підпадають всі інші товари за винятком "життєво важливих", до яких парламент відніс більшість енергоносіїв, а також деякі медикаменти.

Законопроект №2449д спрямований на сприяння капіталізації та реструктуризації банків.

"Цей законопроект є одним із заходів, передбачених комплексною програмою розвитку фінсектору до 2020 року, прийнятої навесні цього року", - йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначив регулятор, він є структурно важливим, адже його дія спрямована насамперед на стабілізацію роботи банківської системи України та посилення захисту прав інших кредиторів банків.

У подальшому законопроект дасть змогу мінімізувати вплив складної економічної ситуації на діяльність банків і пов’язаних з цим негативних явищ, спричинених девальвацією національної валюти та втратою довіри з боку вкладників, пояснили в НБУ.

Як відомо, 23 грудня Верховна Рада не прийняла законопроекти, необхідні для прийняття бюджету на 2016 рік, яке заплановано на 24 грудня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: