"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада звільнила від податків і зборів японські компанії, які модернізують Бортницьку станцію

Четвер, 24 грудня 2015, 14:51

Верховна Рада 23 грудня схвалила зміни до Митного та Податкового кодексів (законопроекти №2393а та №2392а), якими звільнила від сплати податків та зборів в Україні японські компанії, що є учасниками проекту з модернізації Бортницької станції очищення стічних вод.

Про це йдеться у прес-релізі комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики.

"Ці законопроекти були напрацьовані парламентським Комітетом з питань податкової та митної політики спільно з Міністерством фінансів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з договором, який уряди України і Японії підписали 6 червня 2015 року, нашій країні буде надано кредит на 40 років у розмірі 108 мільярдів ієн (або понад 900 млн доларів) на модернізацію станції.

Реклама:

Від податків та зборів, згідно з законопроектами, будуть звільнені Японське агентство міжнародного співробітництва, японські компанії та японські громадяни, котрі ввозитимуть необхідні для реалізації проекту товари.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроектів, звільнення від оподаткування спричинить скорочення надходжень до державного бюджету орієнтовно на суму понад 300 млн гривень протягом етапу реалізації проекту з 2017 до 2022 роки.

"Але одночасно щорічно будуть економитися десятки мільйонів гривень, які виділялися на поточний ремонт станції аерації (в 2013 році - 13,6 млн гривень, в 2014-му - 10,3 млн гривень)", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: