Кабмін дав добро на приватизацію "Украгролізингу" та "Укрспецторгу"

Середа, 23 грудня 2015, 20:03

Кабінет міністрів прийняв рішення про включення "Украгролізингу" та "Укрспецторгу" до переліку підприємств, що підлягають приватизації.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"В рамках реформи державних підприємств урядом прийнято рішення включити до переліку підприємств, що підлягають приватизації 2 підприємства, управління якими здійснює Кабінет міністрів, а саме ПАТ "НАК "Украгролізіинг" та Державного спеціалізованого підприємства "Укрспецторг", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що зазначені підприємства не відносяться до стратегічно важливих, провадять комерційну діяльність та мають потенціал для залучення інвесторів.

"Приватизація цих підприємств буде здійснюватись за прозорими,  відкритими для всіх учасників процедурами і сприятиме залученню інвестицій в економіку країни та надходженню коштів до державного бюджету", - зазначили у Кабміні.

НАК "Украгролізинг" створена урядом у 2001 році для забезпечення аграріїв сільгосптехнікою за лізинговими схемами.

ДСП "Укрспецторг" створене рішенням уряду в лютому 2009 року шляхом реорганізації з ліквідованого держдепартаменту надлишкового майна та земель у складі Міноборони для реалізації військового майна відомства на внутрішньому ринку.

"Укрспецторг" є державним комерційним підприємством, засновником якого від імені держави виступає Кабінет міністрів, і знаходиться в управлінні уряду.

Економічна правда