У Яресько кажуть, що не планують скасовувати держгарантії для "Ощадбанку"

Вівторок, 22 грудня 2015, 18:47

Міністерство фінансів України не має наміру відміняти державну гарантію вкладів "Ощадбанку".

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

"Документ, який було оприлюднено, як "Стратегія розвитку державних банків", не є офіційним документом, не є погодженою чи ухваленою Міністерством фінансів Стратегією розвитку державних банків, та не відображає політику Мінфіну та спеціальної робочої групи, що була створена з метою розробки такої Стратегії, щодо розвитку державних банків", - йдеться у повідомленні.

"З поміж іншого часові параметри, представлені в опублікованому документі, не відповідають дійсності. Також Міністерство фінансів не має наміру відміняти державну гарантію вкладів Ощадного банку", - повідомляє Мінфін.

Реклама:

Як наголошується, державна гарантія вкладів в "Ощадбанку" діє і закріплена на законодавчому рівні - ст. 57 закону.

"Жодних підстав щодо перегляду даного положення наразі не існує. Будь-які зміни цього положення можливі лише через внесення відповідних законодавчих змін та їх розгляду на найвищому державному рівні. Наразі Міністерство фінансів не вважає за потрібне внесення таких змін", - наголосили у прес-службі.

Також зазначається, що "Ощадбанк" успішно виконує свою місію по відновленню довіри до системи, збереження заощаджень громадян і демонструє значні позитивні результати зі збільшення ресурсної бази за рахунок вкладів фізичних осіб.

"Міністерство фінансів підтримує "Ощадбанк" та інші державні банки, та не буде здійснювати жодних кроків, що можуть зашкодити довірі вкладників до надійності державних банків", - повідомляє Мінфін.

Раніше ЕП оприлюднила стратегію "Напрямки і принципи розвитку держбанків до 2025 року", яку Мінфін готує на розгляд Кабміну.

У стратегії наголошувалося, що Мінфін планує позбавити "Ощадбанк" державної гарантії за вкладами населення, знизивши його з "безлімітного" рівня до 200 тисяч гривень, які виплачує ФГВФО.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: