Конгрес США скасував 40-річне ембарго на експорт нафти

П'ятниця, 18 грудня 2015, 20:24

Сенат Конгресу США в ході засідання прийняв проект федерального бюджету на 2016 фінансовий рік, в який також включено положення, що скасовує нафтове ембарго, яке діяло протягом 40 років.

За це рішення проголосували 65 сенаторів, 33 члена палати висловилися проти, пише ТАСС.

Загальний бюджет становить 1,1 трлн доларів. Положення про скасування нафтового ембарго було включено в текст в процесі його узгодження між демократами і республіканцями, які й виступили з даною ініціативою.

Новий фінансовий рік почався в США 1 жовтня, проте держбюджет так і не був затверджений, федеральні міністерства і відомства фінансувалися на підставі тимчасової резолюції, дія якої подовжувалася вже кілька разів, щоб не допустити призупинення роботи уряду.

Реклама:

У прийнятому документі прописано фінансування низки федеральних відомств, у тому числі, держдепартаменту і міністерства національної безпеки. Однак, в цей пакет не включений бюджет Пентагону, він був прийнятий раніше окремо.

Тепер ці документи надійдуть на підпис президентові США, який, ймовірно, підпише їх вже в п'ятницю, оскільки увечері глава держави з родиною відбуває у відпустку на період різдвяних свят.

Раніше Палата представників Конгресу США схвалила скасування заборони на експорт американської нафти.

Заборона на постачання сирої нафти з США за кордон, оформлена у вигляді федерального закону, діє з 1975 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: