Абромавичус: Керівники держкомпаній отримуватимуть ринкові зарплати

Понеділок, 14 грудня 2015, 19:32

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав постанову КМУ №859 "Про умови і розмір оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств", яка впроваджує нову систему оплати праці керівників держпідприємств.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Як наголошується, за нової системи загальний розмір річної винагороди керівників держпідприємств буде наближений до ринкового рівня в приватному секторі України.

"Держава як акціонер готова платити ринкові зарплати топ-менеджерам, але вони повинні будуть їх заробити. Вигідніше платити ринкові зарплати топ-менеджерам, аніж мати держкомпанії, де керівники отримують низьку зарплату, але працюють на інтереси олігархів або політиків", - заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

Реклама:

"Ми бачимо позитивні зміни в держкомпаніях, куди прийшли фахівці з приватного сектору. Сподіваюсь, що тепер кадровими конкурсами в держкомпаніях зацікавляться менеджери з приватного сектору", - зазначив він.

У прес-службі повідомили, що компанії поділяються на 5 груп, залежно від розміру чистого доходу, активів, кількості співробітників. Максимальна загальна річна винагорода керівників залежатиме від того, в яку із 5 груп потрапляють їхні компанії.

"У рамках нової системи оклад керівника становитиме 25% від загальної річної винагороди, а премія - до 75% від загальної річної винагороди", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ухвалені зміни стосуються безпосередньо унітарних державних підприємств, а також слугуватимуть орієнтиром для встановлення винагороди керівникам державних акціонерних компаній.

"На першому етапі в унітарних державних компаніях заробітну плату керівникам буде встановлювати профільне міністерство, але після внесення змін до законодавства, ця функція має бути передана до наглядових рад", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: