"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна нафти Brent впала нижче 37 доларів, WTI - нижче 35

Понеділок, 14 грудня 2015, 14:09

Обвал цін на нафтовому ринку триває: в ході торгів у понеділок найближчий контракт на Brent опускався нижче 37 доларів  за барель вперше з кінця 2008 року, на WTI - нижче 35 доларів за барель, до мінімуму з 19 лютого 2009 року.

Про це йдеться в даних біржі, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, Іран підтвердив намір збільшити експорт нафти, що загострила побоювання, пов'язані перевиробництвом палива.

Котирування січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures впала на 2,6% - до 36,9 доларів за барель. Торги за цим контрактом завершуються в середу, 16 грудня.

Реклама:

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася вдень у понеділок на 1,8% - до 34,93 доларів  за барель.

"Немає абсолютно ніяких шансів" на те, що Іран відстрочить реалізацію плану підвищення експорту нафти навіть в умовах падіння цін на енергоносії, заявив заступник міністра нафтової промисловості країни по міжнародних і комерційних питань Амір Хоссейн Заманінія.

Минулого тижня вартість WTI звалилася майже на 11%, Brent - на 11,8%, продемонструвавши максимальне падіння в поточному році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: