ДФС взялася за ухилення від сплати податків "Укрнафтою"

Неділя, 13 грудня 2015, 15:40

Державна фіскальна служба розпочала досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами "Укрнафта".

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат Вікторія Войціцька.

Вода камінь точе! Маємо гарні новини!Сьогодні 11.12.15 о 18-00 ДФС повідомила про внесення відомостей до ЄРДР та почат...

Posted by Вікторія Войціцька on 11 декабря 2015 г.

"ДФС повідомила про внесення відомостей до ЄРДР та початок досудового розслідування за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПАТ "Укрнафта" за ч. 3 ст. 212 КК України. Майже вчасно відреагували: в понеділок було заплановано судове засідання з розгляду скарги про бездіяльність слідчого ДФС. Попереду - контроль за процесом і результатами розслідування", - написала Войціцька.

Реклама:

Нагадаємо, 23 листопада Роллинс направив уряду пропозицію щодо врегулювання боргів компанії.

Згідно з документом, "Укрнафта" офіційно визнає борг з податків, ренті і дивідендів у розмірі 9,38 млрд грн та зобов’язується сплатити до держбюджету існуючі у неї зобов’язання.

Крім того, документ містить безліч вимог до держави і фактично дублює ініціативи і вимоги групи "Приват", які були неодноразово озвучені її представниками протягом останніх років.

Керівництво компанії також констатує, що в "Укрнафти" немає оборотних коштів для погашення заборгованості.

Центральним пунктом у переліку заходів з виведення компанії з кризи є погашення "Нафтогазом" боргу за 11,4 млрд м3 газу, який був фактично експропрійований в "Укрнафти" в 2006-2010 рр.

Також, "Укрнафта" розраховує на пільги для законсервованих родовищ і для ділянок, що вимагають нових інвестицій.

"Укрнафта" також вважає за доцільне протягом двох років виплачувати тільки 30% дивідендів, направляючи кошти на розвиток.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!