Яценюк: проект Податкового кодексу подано – треба буде "звикати"

П'ятниця, 11 грудня 2015, 11:30

Уряд вніс проект Податкового кодексу і президент закликає Верховну Раду невідкладно розглянути його.

Про це сказав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк з трибуни Верховної Ради під час "години уряду".

"Мета податкової реформи – в першу чергу, це суттєве зменшення як ставок податку, так і зменшення, спрощення адміністрування при сплаті цих податків", - сказав він.

"Наша основа – зменшити оподаткування податків на зарплату. Тобто звільнити від складного податкового ярма наших роботодавців і наших працівників. Фактично ми вдвічі зменшуємо ставки оподаткування податками на заробітну платню", - додав Яценюк.

Реклама:

Він уточнив: "Ставки, які пропонуються, – це 20% – 20%, 18% – 18% з 1 січнянаступного року. Далі ми пропонуємо ставки зменшити ще по 1%. І з 2018 року 20% – 20%, 17% – 17%".

"Проект податкової реформи нами узгоджено. Відповідно, до наших домовленостей, які оголосив президент, уряд вчора затвердив податкову реформу. Сьогодні ця податкова реформа направлена до парламенту", - заявив він.

"І президент своїм листом звертається до парламенту (з проханням) розглянути даний законопроект за невідкладною процедурою і включити його до порядку денного", - додав Яценюк.

"Ми дуже просимо, щоб цей законопроект було підтримано, проголосовано, і тіло Податкового кодексу набуло чинності з другого кварталу 2016 року, тому що там маса новацій, до яких платники податків повинні звикнути. І, можливо, нам треба буде протягом трьох місяців ще внести певні корективи. Але нові зменшені ставки оподаткування повинні набути чинності з 1 січня наступного року", - заявив він.

Прем’єр наголосив, що саме на цих ставках збалансовано бюджет.

"Розумієте, у Податковій реформі – я за найбільш радикальні і ліберальні підходи, але реформа, яка пропонувалася перша, – треба зняти 25- мільярдів гривень. З кого їх зняти? З армії, зі вчителів, із пенсіонерів?", - зазначив Яценюк.

"Ми пішли по Податковій реформі, яка дала можливість зберегти соціальні стандарти, фінансування армії, при цьому ми знайшли майже 70 мільярдів – щоб ви розуміли, який значний обсяг падіння від ставки ЄСВ (єдиного соціального внеску – ред..) – щоби наповнити пенсійний фонд і виконати всі наші соціальні зобов’язання", - сказав він.

"Це збалансована Податкова реформа, яка дає можливість бізнесу розвиватися, а бюджету виконати свої зобов’язання. Тому я дуже прошу, що ми разом її прийняли до кінця року", - наголосив Яценюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: