На Одеській митниці мінімальні тарифи знизилася майже в 7 разів

П'ятниця, 11 грудня 2015, 09:57

Видатки перевізників знизилися в 7 разів завдяки реформам Одеської митниці.

Про це розповів заступник генерального директора Асоціації міжнародних експедиторів України Віктор Берестенко під час антикорупційного форуму в Одесі.

За його словами, неналежна транспортна інфраструктура і ситуація в транспортній галузі роблять Одеську область невигідною для перевізників. Однак сьогодні можна спостерігати певні зрушення.

Берестенко розповів, що до початку реформ в Одеській митниці мінімальна вартість послуг оформлення вантажу для перевізників становила 170 доларів США. І ця сума була прив'язаною саме до іноземної валюти.

Реклама:

"Сьогодні деякі послуги безкоштовні, а ті, за які платиться - прив'язані до національної валюти. Зараз ми сплачуємо мінімум 580 гривень", - зауважив Берестенко.

"Тобто, результат роботи команди на Одеській митниці менше ніж за місяць - це зменшення видатків в 7 разів, спрощення процедури та менша кількість перевірок. Крім того, це ціна в національній валюті, що дозволяє нам планувати діяльність, фіксувати ціни, фіксувати контракти також в національній валюті", - пояснив він.

На думку Берестенка, корупцію можна побороти лише в тому випадку, якщо ліквідувати причини її виникнення і зробити так, щоб не знайшлося більше шляхів для відновлення корупційних схем.

Надто високий рівень бюрократизації, навмисні бар'єри, завищена кінцева вартість державних послуг, спричиняє те, що окремим суб'єктам вигідніше вирішувати питання завдяки хабарям.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: