"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-зятя Черновецького зняли з розшуку Інтерполу. Завдяки прокуратурі

Вівторок, 1 грудня 2015, 20:34

В'ячеслава Супруненка, колишнього зятя екс-мера Києва Леоніда Черновецького, який розшукувався Інтерполом з 2011 року, зняли з міжнародного розшуку ще в минулому році.

Про це "Економічній правді" стало відомо з відповіді на запит в робочий апарат Укрбюро Інтерполу.

У 2011 році співголова фракції Блоку Черновецького в Київраді Денис Комарницький був затриманий за розбійний напад, а В'ячеслав Супруненко був оголошений в розшук.

Комарницький і Супруненко підозрювалися у розбійному нападі який був скоєний 2 серпня 2005 року на адвоката Івана Гранцева, з метою заволодіти документами, в яких містилися відомості про майнові махінації, що стосуються Комарницького і Супруненка.

Реклама:

За скоєння нападу Генпрокуратура в 2008 році вже намагалася порушити відносно них кримінальну справу, проте через декілька днів після відкриття справи генпрокурор Олександр Медведько її закрив, порахувавши недостатніми підстави для звинувачення конкретних осіб.

У міжнародний розшук Супруненко був оголошений після того, як Генпрокурором став Віктор Пшконка.

За інформацією що міститься у відповіді на запит, міжнародний розшук В'ячеслава Супруненка був припинений 27 травня 2014 року відповідно до листа київської прокуратури від 21 травня 2014 року.

 

Нагадаємо, що в жовтні Національний банк опублікував оновлену структуру власності ВАТ "Асвіо Банк".

Згідно з новою структурою власником істотної участі є Ярошенко Роман Валерійович (розмір участі 24,8%) і брати Супруненко В'ячеслав Іванович і Супруненко Олександр Іванович (спільна участь у банку близько 66%).

Брати Супруненко отримали від Національного банку дозвіл на придбання істотної участі в серпні 2015 року.

В'ячеслав Супруненко був депутатом Київської міської ради з 2002 по 2011 роки. Також, був одружений на Христині Черновецькій, дочці колишнього мера Києва Леоніда Черновецького і знаходився в його політичній команді.

Його брат, Олександр Супруненко був народним депутатом від "Партії регіонів" з 2007 по 2012 рік. На позачергових парламентських виборах Олександр Супруненко був обраний на виборчому окрузі №216.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: