Податкова закрила приватну виноробню в Миколаївській області

Вівторок, 1 грудня 2015, 17:00

Співробітники ДФС Миколаївської області в рамках спец-операції "Акциз-2015" припинили діяльність приватної виноробні Beykush winery.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

"Встановлено, що в Очаківському районі підприємці на двох суміжних ділянках приватного домоволодіння у складських приміщеннях організували незаконне виробництво фальсифікованої винної продукції із використанням обладнання, що забезпечувало її масове виготовлення з повним циклом. При цьому жодних дозвільних документів на цей вид діяльності "бутлегери" не мали", - пише Білан.

За словами першого заступника глави ДФС, розпочато кримінальне провадження згідно ч. 3 ст. 204 КК України, за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту і транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Реклама:

Податковою міліцією Миколаївщини в рамках "Акциз-2015" викрито та припинено діяльність підпільного цеху з виробництва та...

Posted by Сергій Білан on 30 ноября 2015 г.

"У результаті обшуку із незаконного обігу вилучено понад 28 тисяч літрів фальсифікованих алкогольних напоїв на суму понад 4,6 млн гривень та обладнання, що використовувалося в протиправній діяльності на суму 7,6 млн гривень", - повідомляє Білан.

Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі також прокоментував закриття виноробні і не вважає її роботу злочином.

"Злочин - не діяльність цих малих виробників вина, а податкова система, яка заганяє сотні тисяч таких виробників у тінь через ідіотський півмільйонний на рік податок на дозвіл торгувати вином. Я дуже сподіваюся, що найближчим часом Верховна Рада скасує цей податок", - написав у себе на сторінці в Facebook губернатор.

Злочин - не діяльність цих малих виробників вина, а податкова система, яка заганяє сотні тисяч таких виробників у тінь ч...

Posted by Mikheil Saakashvili on 1 декабря 2015 г.

"Скасування цього податку - частина "Одеського пакету реформ", який був внесений нами в Раду. Міністр сільського господарства Олексій Павленко нас підтримує, залишилося тільки голосувати. Просто поки ми чекаємо, майже щодня ось так вбивають бізнес", - повідомив Саакашвілі.

ТОВ "Бейкушем ВАЙНЕРІ" зареєстрована на Євгена Шнейдеріса і його мати Нелю Шнейдеріс. У виді діяльності зазначено, що компанія займається вирощуванням винограду і виготовленням виноградних вин. Статутний капітал компанії 500 тисяч грн.

Згідно з інформацією на сайті виноробні, Beykush winery є маленьким сімейним господарством з невеликим виноградником, що працює з 2010 року. Роздрібною торгівлею компанія не займається - проводить дегустації і бере участь у фестивалях, дарує вино тим, хто робить благодійні внески.

Згідно з реєстром судових рішень, ще на початку жовтня представники УМВС Миколаївської області провели огляд на території виноробні Beykush winery і заарештували все майно і готову продукцію.

Тоді ж, миколаївська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів та незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

Наприкінці жовтня Євген Шнейдеріс намагався оскаржити незаконність обшуків, арешту майна та готової продукції в апеляційному суді, але суд не задовольнив скаргу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: