Верховний суд підтвердив законність призначення Гонтаревої головою НБУ

Вівторок, 1 грудня 2015, 15:51

Верховний Суд України відмовив у задоволенні заяви про перегляд постанови ВАСУ у справі за позовом Юрія Кармазіна та Наталії Целовальніченко до президента України та голови НБУ Валерії Гонтаревої щодо правомірності призначення її главою Нацбанку.

Відповідне рішення суд прийняв 1 грудня, повідомляє прес-служба НБУ.

"На думку позивачів, президент неправомірно призначив Гонтареву на посаду голови Національного банку у зв’язку з недостатністю у неї досвіду роботи на керівних посадах у банках України", - йдеться у повідомленні.

"Проте, заслухавши аргументи сторін, Верховний Суд України прийняв рішення відмовити в задоволенні цієї заяви. Верховний Суд України наголосив, що його рішення є остаточним та оскарженню не підлягає", - повідомляє регулятор.

Реклама:

У НБУ наголосили, що процедура призначення голови Національного банку України в червні 2014 року повністю відповідала законодавству України.

Нагадаємо, Вищий адмінистративний суд України вже відхилив позовну заяву Юрія Кармазіна та Наталії Целовальніченко щодо законного призначення Валерії Гонтаревої на посаду голови Національного банку України.

Як відомо, 19 червня 2014 року Верховна Рада призначила Валерію Гонтареву головою Національного банку України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!