"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Менеджер Януковича каже, що Україна не може без вугілля бойовиків

Середа, 4 листопада 2015, 15:51

Україні необхідне вугілля, яке видобувають на підконтрольній бойовикам території.

Про це заявив відомий донецький вугільний трейдер Сергій Кузяра, пишуть "Новости Донбасса".

"Необхідне. Справа в тому, що електростанції, які знаходяться сьогодні на території України будувалися під донбаське вугілля. Сьогодні ситуація, коли весь вугільний ресурс залишився на непідконтрольній території. Електростанції, які виробляють електроенергію - це "Зміївська" ТЕС в Харківській області, Трипільська, Слов'янська, ПАТ "Донбасенерго" вони працюють на цій групі вугілля", - заявив він.

За його словами, на підконтрольній України територіях цього вугілля немає, взагалі.

Реклама:

"Його можна привести з далекого зарубіжжя, що робилися - з ПАР, і сьогодні їдуть обсяги звідти. Їх можна привести з Росії. Також є це вугілля на Американському континенті, але воно дорожче, за рахунок логістичних витрат, його собівартість вище, ніж в ПАР. Тобто нам потрібно або переобладнати наші електростанції на те газові вугілля, яке тут видобувається або вибудовувати відносини з непідконтрольними територіями", - заявив Кузяра.

Як відомо, в медіа особистість Кузяри неоднозначна. ЗМІ називали його "вугільним менеджером" оточення втікача екс-президента Віктора Януковича, хоча сам він це заперечував і продовжує заперечувати.

З іншого боку, він відомий, як експерт, радник кількох міністрів вугілля та енергетики, а також голів Донецької обласної адміністрації. Кузяра встиг побути, в тому числі, і радником екс-губернатора Сергія Тарути, призначеного керувати областю після перемоги Майдану, покликаного стабілізувати ситуацію в ній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: